2011-04-01 16:17:44• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetitől a világhírig

Április elsején 13 órai és 18 órai kezdettel mutatták be Kiss Sándor Bodor Miklós kémikus és gyógyszertervező életpályája című könyvét a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban és a Babes-Bolyai Egyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatán.

Pénteken került bemutatásra Dr. Kiss Sándor matematikus legújabb könyvének bemutatójára, amely a Szatmárnémetiből indult, világhírű Bodor Miklós kémikust és gyógyszertervezőt mutatja be.

A könyvet és Bodor Miklós szakmai tevékenységét a bemutatók során két volt évfolyamtársa és barátja, dr. Buchwald Péter gyógyszerkutató és Heim Gyula vegyész, a Szatmár megyei Környezetvédelmi Felügyelőség volt igazgatója is méltatták.
A városunkból elszármazott és világhírűvé vált kémikusról írt életrajzi monográfia egy példaértékű tudós pályafutását mutatja be.

„Bodor professzor mindig értelmes célokhoz keresett olyan munkatársakat, akik egymással együttműködve kitartóan haladtak a kitűzött cél vagy célok felé. Tanítványaiban és munkatársaiban az egyéni teljesítmény ösztönzésén túl a csapatszellemet is állandóan erősítette, tisztában lévén azzal, hogy nagy feladatokat csak csapatmunkában lehet sikeresen megvalósítani." - mondta a szerző.

A világhírű kémikust és gyógyszertervezőt ugyanakkor példaként állította a szatmári fiatalság elé, hiszen Bodor Miklós a főgimnázium kiváló diákja volt, a kisvárosból indulva lett elismert tudós.


A Kölcseyben volt a könyvbemutató
A Kölcseyben volt a könyvbemutató


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: